Bruidsshow en bruidsbloemwerk

Zondag 10 en maandag 11 april was er in het midden van het land een grootste happening voor professionals in de bloemenwereld met als thema: bruidsbloemwerk.

Op zoek naar nieuwe ideeën, inspirerende voorbeelden van bruidsboeketten en nieuwe materialen voor het bloemschikken waren ook wij van de partij.
Het eerste dat we bij binnenkomst tegenkwamen was de grootste bloementaart die ooit gemaakt was.
grootste bloementaart ooit
Er stond trots bij dat hij het Guinness book of records gehaald had.

audi met harten op motorkap

Daarnaast stond een mooie witte Audi cabriolet, met twee grote harten vol met prachtige rozen op de motorkap.

rolls royce met bloemenslinger
In de lange hal was in het midden een tentoonstelling van allerlei bruidsboeketten en modepoppen met bruidsjurken gemaakt. Aan het begin stond een mooie witte Rolls Royce, met een schitterende bloemenslinger er op. We hebben niet precies kunnen zien hoe deze gemaakt en bevestigd was, maar we denken dat hier een slinger van steekschuim cylinders van Oasis® is gebruikt.

trouwkoets aurocorso op volkswagen

Langs de zijkant stonden nog een mooie trouwkoets, fraai versierd, en een volkswagen cabriolet, waarop met behulp van autocorso’s (steekschuim bevestigd op zuignappen) 5 bloemstukken op de motorkap en twee bloemstukken achterop waren gemaakt.

Verderop in de hal werden demonstraties gegeven van het maken van bruidsboeketten en ander bloemschikwerk voor bruiloften.demonstraties bruidsbloemwerk Een van de voorbeelden was een mooie boa van kunstbloemen gemengd met echte bloemen.
demonstraties bruidsbloemwerk

bridy versieren met aluminumdraad
Ook liet men zien hoe je een bridy (bruidsboekethouder) kon versieren met aluminiumdraad en er doorheen gevlochten staalgras voordat je er verder het bruidsboeket in opmaakte.

klem voor bloemstuk op stoel
Erg leuk was het dat sommige stoelen voor de bezoekers van de demonstratie versierd waren met kleine bloemstukjes. Dit was gedaan door aan het stoeltje een speciaal daarvoor gemaakte klem te hangen, met daaraan een bol van oasis steekschuim waar de bloemen in opgemaakt waren. Deze klemmen brengt Oasis® op de markt onder de naam “Le Klip”.

Bij de bruidsboeketten viel het ons op dat er veel gebruik gemaakt werd van decoratiematerialen zoals wolkoord ,spelden, kralen ,aluminiumdraad en lint. Ook opvallend was dat je heel weinig traditionele modellen zoals een biedermeier of een druppelvorm zag. Heel veel van de bruidsboeketten hadden lange slingers van bloemen en decoratiemariaal er onder hangen. Wel heel erg mooi en sjiek!

zilverkleurige balletjes van draad
In deze lange staarten troffen we twee producten aan die we meteen in ons assortiment hebben opgenomen: Allereest kleine, zilverkleurige open draadballetjes, die met zilver bouilloneffectdraad aan elkaar verbonden waren.

close-up zilveren decoratieballetjes
Close-up van de decoratieve staart met duidelijk zichtbaar de zilverkleurige draadballetjes en de manier waarop ze met bouillon-effectdraad aan elkaar zijn bevestigd, en zo het frame vormen voor de gehele staart.

wolkoord metijzerdraad
Daarnaast hebben we een met een soort wol bekleed ijzerdraad ingekocht, dat door de bekleding zeer decoratief is, en dat door het er in verwerkte ijzerdraad stevig is en heel goed zijn vorm houdt. Hierdoor kan je het als basis gebruiken bij een langere slinger van bloemen en groen.

De demonstraties waren erg leerzaam, de getoonde bruidsboeketten zeer decoratief en creatief gemaakt, de gehele ruimte was mooi feestelijk in bruidsstemming gebracht. Kortom, een geslaagde bruidsshow!

Maar we realiseren ons dat welke beschrijving dan ook deze show te weinig recht doet, dus hieronder volgt nog een verdere foto-impressie van deze bruidsshow.

fotoimpressie bruidsboeket fotoimpressie bruidsboeket
fotoimpressie bruidsboeket fotoimpressie bruidsboeket
fotoimpressie bruidsboeket fotoimpressie bruidsboeket
fotoimpressie bruidsboeket fotoimpressie bruidsboeket
fotoimpressie bruidsboeket fotoimpressie bruidsboeket
fotoimpressie bruidsboeket fotoimpressie bruidsboeket
Dit bericht is geplaatst in Evenementen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bruidsshow en bruidsbloemwerk

  1. Pingback: Bloemschikmaterialen in de uitverkoop: lage prijzen | Bloemschiknieuws